Radionice

Radionice za male genijalce

Radionice su namenjene deci koja pohađaju predškolsko i osnovnu školu. Učesnici radionice su podeljeni u manje grupe (do 10) i raspoređeni prema uzrastu, kako bi se na taj način posvetilo više pažnje svakom učesniku i adekvatnije odgovorilo na sva njihova pitanja. Svaka radionica traje od 60-90 minuta u zavisnosti od uzrasta učesnika. Radionicu čine četiri segmenta.

Prvi segment: interaktivno prezentovanje aktuelnih i zanimljivih sadržaja iz biologije, koji su prilagođeni uzrastu učesnika i gradivu koje obuhvata nastavni program. Prezentacija je povezana sa ostalim delovima radionice i ima za cilj sveobuhvatno usvajanje znanja.

Drugi segment: mikroskopiranje. Posmatranje različitih mikroorganizama (iz bare, iz mahovine, praživotinja…), mikroskopskih preparata insekata, biljnih i životinjskih tkiva korišćenjem digitalnih mikroskopa, ručnih mikroskopa (posmatranje vlasi kose, različitih tkanina, lišća, crteža, kože, stanovnika morskih dubina…) i dodatne opreme.

Treći segment: interaktivna postavka. Pokazivanje opita od strane moderatora koji objedinjuju biologiju, hemiju i fiziku. Učesnici vizualizuju stečeno znanje. Kroz mađioničarske trikove i uz pomoć različitih “hemikalija” iz domaćinstva svaka kuhinja, može biti velika laboratorija.   

Četvrti segment: kviz znanja. Reprodukcija usvojenog znanja na radionicama. Podsticanje timskog i takmičarskog duha samih učesnika.

Cilj radionice:

Povećanje naučne svesti i približavanje prirodnih nauka: biologije, hemije i fizike, kao i drugih naučnih disciplina mladim ljudima inovativnim i interaktivnim putem.  Radionice predstavljaju novi pristup u prezentovanju edukativnih sadržaja, naučno-istraživačkog procesa i nesvakidašnji, zanimljiv metod usvajanja znanja. Učesnicima radionice omogućeno je bolje snalaženje u školskom sistemu i brže usvajanje znanja iz oblasti prirodnih nauka, a samim tim bi se roditeljima i predmetnim nastavnicima rad olakšao. Radionice podstiču saradnju sa lokalnom zajednicom, razvijaju se prosocijalna ponašanja i jačaju socijalne veze, a pažnja dece se usmerava u pozitivnom smeru, na kvalitetan način biva upotpunjeno njihovo vreme.

Sviđaju vam se naše radionice?

Kontaktirajte nas odmah ili dovedite svoje dete
Call Now Button